Basisschool Het Spick - Beesel
MENU

Gezinscoach

De gezinscoach van onze school is Renée Oosterholt.

Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulpverlening. In elke gemeente kan dat anders geregeld zijn.

Maar hoe is het in onze gemeente geregeld?
De gezinscoaches van de gemeente Beesel geven ondersteuning en hulp aan ouders/verzorgers en jeugdigen met vragen over opvoeden en opgroeien. Het is een team van jeugdhulpverleners met verschillende expertises en veel ervaring, zodat bijna elke vorm van hulp ingezet kan worden. Het team pakt ondersteunings- en hulpvragen van ouders/verzorgers en jeugdigen op.

Hoe kun je hen bereiken?
In het samenlevingsloket: Heb je een vraag over opvoeden en/of opgroeien? Wil je informatie, advies of ondersteuning? Dan kun je naar het Samenlevingsloket in Pro Vita. Hier kun je elke werkdag van 9.00 uur tot 10.30 uur terecht
Op school: Zij komt regelmatig op school. Ouders/verzorgers kunnen samen met de teamleider en de gezinscoach de zorgen die op school en thuis leven bespreken en verdere afspraken maken. Door samen te werken willen we zo snel en passend mogelijk de juiste ondersteuning bieden.
Zo zijn er ook gezinscoaches die contactpersoon zijn voor peuterspeelzalen, kinderopvang, consultatiebureau en verenigingen.

Een hulpvraag, en dan?
Wanneer advies niet genoeg is en er ondersteuning nodig blijkt, wordt de vraag besproken in het gezinscoachteam. De gezinscoach wiens expertise het meest aansluit bij de hulpvraag maakt dan zo snel mogelijk een afspraak met u. Hij of zij komt voor een kennismakingsgesprek bij u thuis en samen bespreken jullie wat er goed gaat en wat er minder goed gaat. Waar kan de omgeving u mee helpen en waar kan de gezinscoach u mee ondersteunen? Daar waar nodig zal er ook specialistische hulp ingezet worden.

Contact; Heeft u een vraag? Wilt u informatie, advies of hulp? Neem dan contact op met het Samenlevingsloket: elke ochtend van 9.00 uur tot 10.30 uur bij Pro Vita, Broeklaan 4.Telefonisch bereikbaar van 8.30uur tot 16.30 uur 077 474 92 92, e-mail:samenlevingsloket@beesel.nl.
Meer informatie www.samenmetbeesel.nl