Basisschool Het Spick - Beesel
MENU

Werkgroepen

Hier vind je een overzicht van alle werkgroepen van de Ouderraad van Het Spick.

Sinterklaas

Omdat de Sint een druk programma heeft helpt de Ouderraad hem graag een handje. Zo heeft deze werkgroep al geruime tijd vóór de dag dat hij naar basischool het Spick komt contact met Spanje. De verlanglijstjes worden doorgegeven en de nodige voorbereidingen getroffen om er weer een gezellige dag van te maken. Op de dag zelf organiseert de werkgroep een warm welkom voor de Sint en begeleidt zij de Sint door het programma.

Kerst

Inmiddels heeft deze werkgroep enkele draaiboeken liggen. Zo kan er een sfeervolle lichtjestocht georganiseerd worden waarbij de Ouderraad verse wafels bakt. Wat dacht je van een culinaire kerstbrunch waarbij kinderen zelfgemaakte gerechtjes mee naar school nemen en feestelijke kleding aantrekkenen. Samen met ouders wordt de school in kerssfeer gebracht zodat we samen kunnen vieren. Kerst is het feest van gezellig samen zijn. 

Carnaval

Sinterklaas is nog maar net terug naar Spanje. De kerstboom doet zijn intrede en er wordt al nagedacht over het kerstdiner........

Maar ook de Ouderraad zit niet stil. Deze werkgroep heeft nog vóór het nieuwe jaar haar eerste bijeenkomst. Een eerste check wordt gedaan: zijn de jurken en de mantels nog in orde, hebben we vervoer voor de prinsen en prinsessen in de optocht, zijn er nog voldoende versieringen, de CV, Jeugdraad en de Bachusclub worden benaderd voor hun deelname aan het schoolprogramma.....

Twee weken voor de carnaval wordt met hulp van ouders de school versierd, vindt de loting plaatst voor de hoogheden en worden de voorbereidingen voor de optocht getroffen. 

Eén héle week staat de school in het teken van deze drie dolle dagen. 

Sportdag

Tijdens de sportdag zijn de kinderen natuurlijk lekker samen aan het sporten, niets is leuker dan samen nieuwe sporten ontdekken en te ervaren hoe fijn het is gezond en sportief bezig te zijn. De werkgroep bespreekt de sportvelden, de materialen voor de spellen worden verzameld en de velden worden op de dag zelf uitgezet. Aan het begin van de dag houden ze met alle kinderen een goede warming up en wordt er voor een gezonde versnapering gezorgd. 

Schoolreisjes

Het blijft toch echt de leukste dag van het jaar.....met de bus naar.......Door deze werkgroep wordt er ieder jaar voor alle kinderen van Het Spick een schoolreisje georganiseerd. De werkgroep bepaalt de bestemming, organiseert de reis en coördineert de uitvoering. 

Hoofdluis

Hoofdluis...elke school heeft er wel eens mee te maken. Door het actieve beleid van deze werkgroep hebben we hoofdluis redelijk goed onder controle. Elke groep heeft eigen luizenouders en zij bepalen per groep op welke dag de controle plaats vindt. In ieder geval in de eerste week na de vakantie. Er is een nauwe samenwerking met de GGD waarbij de GGD indien nodig zorg kan dragen voor instructiemomenten.

Kleding inzamelen

Als ouderraad zijn we erg blij met de geplaatste kleding container. Het levert de Ouderraad nog elk jaar een mooie aanvulling op. We laten dit dan ook graag terug vloeien in de activiteiten die we voor de kinderen organiseren. De textielinzameling vindt plaats via de KICI-kledingcontainer aan de achterzijde van het schoolgebouw. 

We willen iedereen voor de ingeleverde kleding hartelijk bedanken

Jacht op groep 8

De laatste schooldag van het jaar staat traditioneel in het teken van het afscheid van groep 8. Op deze dag vindt de jacht op groep 8 plaats, een soort vossenjacht waarbij de kinderen in de groepen 1 t/m 7 op zoek gaan naar de kinderen van groep 8 die verkleed op allerlei plekken in de dorp staan opgesteld. Onderweg krijgen de kinderen een lekkere versnapering. De ouderraad zorgt tijdens de lunch voor een lekkere versnapering